Financieel

Zo kies jij een geschikte aansprakelijkheidsverzekering

Ben jij voornemens om een aansprakelijkheidsverzekering af te gaan sluiten? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Zo moet je onder andere goed nadenken over het aantal personen dat is verzekeren en uiteraard ook voor welk bedrag je verzekerd bent. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks een verzekering hebt afgesloten, die niet datgene dekt waarna je eigenlijk wel op zoek bent. Je zult namelijk niet de eerst zijn die tegen deze problemen aanloopt. Doe er daarom je voordeel mee dus!

Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

Een belangrijke vraag om eerst te beantwoorden, is de reden voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Veel mensen hebben namelijk vaak geen idee waarom het aan te raden is dit wel te doen. In tegenstelling tot de basiszorgverzekering en de WA-verzekering voor autorijders, is de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren niet wettelijk verplicht. Maar volgens de Consumentenbond is een AVP wel een moréle verplichting. Die hoort in ieders basispakket van financiële diensten. Omdat een claim gigantisch in de papieren kan lopen, is het zeker aan te raden je hier goed tegen te verzekeren. Zo kan letselschade al snel in de tienduizenden euro’s lopen. Met een goede verzekering ben je gedekt tot vaak wel 2,5 miljoen euro.

De juiste dekking

Dat het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering absoluut aan te raden is, moge wel duidelijk zijn. Nadat je de keuze hebt gemaakt dit ook daadwerkelijk te doen, is het belangrijk na te denken over de dekking. Ook binnen de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er namelijk een aantal opties. Allereerst is dit het te verzekeren bedrag. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de hoogte van het te verzekeren bedrag. Dit is vaak tussen de 1 miljoen en 2,5 miljoen euro. Ook is het goed na te denken over het  feit of je kiest voor een alleenstaanden verzekering of voor een gezinsdekking. Kies je voor de tweede, dan zul je ook als voordeel hebben dat uitwonende kinderen bij schade zijn gedekt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een kind dat een glas drinken over een laptop bij een vriend of vriendin laat vallen.

Maandelijks te betalen premie

De premie die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dekking die je afsluit, je persoonlijke situatie en het verzekeringsbedrijf waar je de verzekering afsluit. In het algemeen geldt dat hoe hoger de dekking, hoe hoger de premie zal zijn. Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de premie zijn bijvoorbeeld je leeftijd en het aantal claims dat je in het verleden hebt gedaan. Als je meer wilt weten over de premies die je kunt verwachten voor een aansprakelijkheidsverzekering, kunt u het beste contact opnemen met een verzekeringsmakelaar of -agent om een offerte aan te vragen of even te kijken op wikipedia voor een uitgebreide uitleg.

Author Image
admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *