Algemeen,Ondernemen

3x manieren om milieuvriendelijker te leven

Steeds meer mensen gooien het roer om als het gaat om milieuvriendelijk leven. Er zijn veel manieren waarop je kiest voor een duurzamer leven. Hoe zorg je ervoor dat je een stap in de goede richting zet? Hier lees je alvast 3 manieren waarop jij milieuvriendelijker kunt leven. Van verwarming zonder gas tot het controleren van je apparaten: veranderingen zijn mogelijk op grote en kleinere schaal.

1: Kies voor verwarmen zonder gas

Je kunt er voor kiezen om jouw huis te verwarmen zonder gas, bijvoorbeeld met de aanschaf van infrarood panelen. Infrarood is een alternatief voor gas en zorgt voor een effectieve verwarming van een woning. Infrarood panelen geven stralingswarmte af die wordt opgenomen door objecten of lichamen. De warmte wordt vervolgens aan de lucht afgegeven, waardoor een ruimte altijd effectief wordt verwarmd.

2: Verbruik minder water

Een makkelijke maar zeer belangrijke stap is het verbruiken van minder water. Dit kun je simpelweg doen door minder water te gebruiken voor het koken of afwassen, maar ook door korter te douchen. Wanneer je minder vaak doucht of korter doucht bespaar je veel water: dit is een milieuvriendelijke keuze waar je uiteindelijk de planeet mee helpt.

3: Check of je energie kunt besparen

Het is altijd slim om oude apparaten in huis te checken. Een oude koelkast verbruikt veel energie: wanneer je deze vervangt voor een nieuw exemplaar heb je deze vaak binnen 3 jaar al terugverdiend. Je kunt eenvoudig en snel een energiemeter aanschaffen waarmee je kunt zien hoe zuinig een apparaat in huis echt is. Controleer het stroomverbruik en kijk eens in hoeverre jij veranderingen kunt doorvoeren.  Door je oude apparaat niet de verkopen maar naar de gemeente te brengen zorg je er ook voor dat deze energieverbruiker niet meer in gebruik wordt genomen. Alle kleine beetjes helpen!

Author Image
admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *